
“Ik had weinig werkervaring toen ik bij DZB kwam. Ik ben bij de hand genomen toen ik het moeilijk had en stapje voor stapje ben ik steeds meer gaan doen. De aanpak was heel menselijk. Het ging nooit over de dingen die ik zou móéten, maar over wat ik zou kúnnen. Dat heb ik erg gewaardeerd. Een jaar geleden heb ik aangegeven dat ik meer wilde leren. Daarin werd ik ook gestimuleerd door mijn leidinggevenden. Met behulp van het programma Brede Basis heb ik aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt. Ik leerde een administratie bijhouden, over hoe je een menu samenstelt en hoe je andere mensen begeleidt.”
‘Heerlijk om met het team onze fantasie te gebruiken’
“Ik blij dat ik het heb gedaan, want daardoor heb ik de stap kunnen zetten naar senior medewerker niveau 4. Ik ben er best trots op dat ik nu een team van vier medewerkers aanstuur en dat we in normale tijd ongeveer honderd gasten per dag bedienen. Binnen de richtlijnen van DZB Catering is er ruimte voor onze eigen inbreng. Heerlijk om met het team onze fantasie te gebruiken. Zo hebben we onlangs tijdens een vegetarische dag broccolisoep gemaakt naar een eigen recept van een van onze medewerkers. Ik kan nu ook zelf collega’s begeleiden bij het gebruik van Brede Basis. Vanuit een positieve benadering kijken we of ze nieuwe stappen kunnen zetten. Op die manier draag ik mijn steentje bij aan het ontwikkelen van onze medewerkers.”