Spark

Op hét Maatschappelijk Bewust Ondernemen-platform voor de Leidse regio inspireren sociaal bewuste ondernemers elkaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, en duurzamer en kostenbewuster te ondernemen. Met elkaar. Met DZB – de Leidse re-integratie organisatie. Én als voorbeeld voor concullega’s, klanten of andere stakeholders die nog niet zover zijn. Zo bouwen we mee aan een inclusieve maatschappij in Leiden en omstreken.

Maak van MVO een succes met SPARK
MVO een hype? Zeker niet! Steeds meer werkgevers willen daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in de Leidse regio. Ze willen meer betekenen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt (de P van People). Daarnaast bestaat veel interesse voor recycling en duurzaamheid (de P van Planet). Zonder de P van Profit te veronachtzamen. Want de onderneming moet wel dóór.


De vragen
Maar dan… hoe pak je MVO aan? Waar vind je die medewerkers die nu nog aan de kant staan? Wat maakt ze anders – of juist niet?

Welke subsidiemogelijkheden zijn er in dit verband? Maar ook: hoe kan ik minder milieubelastend produceren? En hoe belangrijk is MVO voor mijn klanten?

De antwoorden
Allemaal vragen die al door anderen zijn beantwoord. Misschien zelfs door concullega’s van u.  En anders zijn er ongetwijfeld waardevolle MVO-oplossingen in andere sectoren geïmplementeerd. We moeten het alleen wel van elkaar weten. Onze kennis met elkaar delen. Dan maken we samen de wereld een stukje beter. Om te beginnen in Leiden en omstreken.

Het platform
SPARK is dé plek waar al die kennis over Maatschappelijk Bewust Ondernemen samenkomt. Een platform voor werkgevers en (maatschappelijke) organisaties uit de Leidse regio die zich sterk maken voor sociaal ondernemen. Die hun nek uitsteken voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een arbeidsplaats te vinden. En tegelijkertijd duurzamer willen ondernemen. SPARK verenigt deze werkgevers op netwerkborrels en tijdens workshops en events over betrokken ondernemerschap. En brengt zo een onstuitbare beweging op gang.


Lees meer over dit initiatief: www.sparkleiden.nl